Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.khntusg.com.ua/handle/123456789/9758
Title: | Споживання продуктів харчування: соціальні та культурні аспекти в контексті продовольчої безпеки України |
Other Titles: | Потребление продуктов питания: социальные и культурные аспекты в контексте продовольственной безопасности Украины Social and cultural aspects of consumption of foodstuffs in Ukraine in the context of food security |
Authors: | Пилипенко, К. А. Пилипенко, К. А. Pilipenko, K. A. |
Keywords: | продовольча безпека;споживач;харчування;м’ясопродукція;збалансованість;гармонійність;продовольственная безопасность;потребитель;питание;мясопродукции;сбалансированность;гармоничность;food safety;consumer;food;meat production;balance;harmony |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | ХНТУСГ |
Citation: | Пилипенко К. А. Споживання продуктів харчування: соціальні та культурні аспекти в контексті продовольчої безпеки України. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2018. № 2. С. 74-81. |
Series/Report no.: | Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 2 |
Abstract: | У статті наведено визначення продовольчої безпеки, а також наведено деякі соціально-культурні аспекти споживання продуктів харчування. Визначено рівень здоров’я населення залежно від національно-регіональних особливостей. Розглянуто проблему якості та безпечності продукції, зокрема на м’ясопереробних підприємствах. Виокремлено деякі слабкі місця даної галузі, а також наведено сутність збалансованого харчового раціону особистості. Проведено аналіз торгівлі харчовими продуктами за останні роки, а також надано прогноз світового виробництва м’яса. В статье приведено определение продовольственной безопасности, а также приведены социально-культурные аспекты потребления продуктов питания. Определен уровень здоровья населения в зависимости от национально-региональных особенностей. Рассмотрена проблема качества и безопасности продукции, в частности на мясоперерабатывающих предприятиях. Выделены некоторые слабые места данной отрасли, а также приведены сущность сбалансированного пищевого рациона личности. Проведен анализ торговли пищевыми продуктами за последние годы, а также предоставлено прогноз мирового производства мяса. The article defines food security, as well as some socio-cultural aspects of food consumption. The level of health of the population is determined depending on the national-regional peculiarities. The problem of quality and safety of products, in particular meat processing enterprises, is considered. Some weaknesses of this branch are highlighted, and the essence of a balanced diet of a personality is given. The analysis of trade in food products in recent years has been carried out, and the forecast of world meat production has been provided. |
URI: | http://dspace.khntusg.com.ua/handle/123456789/9758 |
ISSN: | 2524-0455 |
Appears in Collections: | № 2 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.