Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.khntusg.com.ua/handle/123456789/8719
Title: Формування системи управління якістю продукції тваринництва на основі інновацій
Other Titles: Формирование системы управления качеством продукции животноводства на основе инноваций
Formation of a quality management system for livestock products based on innovations
Authors: Сагачко, Ю. М.
Сагачко, Ю. Н.
Sagachko, Yu. M.
Keywords: сільське господарство
тваринництво
інновації
якість сільськогосподарської продукції
органи державного управління
сельское хозяйство
животноводство
инновации
качество сельскохозяйственной продукции
органы государственного управления
agriculture
animal husbandry
innovations
quality of agricultural products
government bodies
Issue Date: 2019
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Сагачко Ю. М. Формування системи управління якістю продукції тваринництва на основі інновацій. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 200 «Економічні науки». 2019. С. 291-297.
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 200
Abstract: У статті розкрито необхідність виробництва якісних і безпечних продуктів тваринництва, що призведе до підвищення ефективності даної галузі і виведення її з депресивного стану. Обґрунтовано, що вихід з кризи можливо лише при переході на інноваційний тип розвитку. Що передбачає застосування біотехнології в тваринництві, що призведе до підвищення продуктивності, а також і покращення якості земель. Визначено особливості галузі тваринництва щодо її розвитку на інноваційні основі. І виходячи з цього наведено визначення поняття інновація для тваринницької галузі. Проаналізовано досвід країн ЄС з випуску екологічної сільськогосподарської продукції і вимог до неї. А також розкрито необхідність створення державних інституцій щодо контролю якості та безпечності сільськогосподарської продукції, і фінансової підтримки інноваційної діяльності.
В статье раскрыта необходимость производства качественных и безопасных продуктов животноводства, приведет к повышению эффективности данной отрасли и вывода ее из депрессивного состояния. Обосновано, что выход из кризиса возможно только при переходе на инновационный тип развития. Предусматривающего применение биотехнологии в животноводстве, приведет к повышению производительности, а также и улучшение качества земель. Определены особенности отрасли животноводства по ее развитию на инновационной основе. И исходя из этого приведено определение понятия инновация для животноводческой отрасли. Проанализирован опыт стран ЕС по выпуску экологической сельскохозяйственной продукции и требований к ней. А также раскрыта необходимость создания государственных институтов по контролю качества и безопасности сельскохозяйственной продукции, и финансовой поддержки инновационной деятельности.
The article reveals the need to produce high-quality and safe livestock products, will lead to an increase in the efficiency of this industry and its withdrawal from a depressive state. It is substantiated that a way out of the crisis is possible only in the transition to an innovative type of development. Envisaging the use of biotechnology in animal husbandry, will lead to increased productivity, as well as improved land quality. The features of the livestock industry for its development on an innovative basis. And based on this, the definition of innovation for the livestock industry is given. Analyzed the experience of the EU countries in the production of organic agricultural products and requirements for them. And also revealed the need to create state institutions to control the quality and safety of agricultural products, and financial support for innovation.
URI: http://dspace.khntusg.com.ua/handle/123456789/8719
Appears in Collections:Випуск 200: Економічні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
33.pdf189,17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.