Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.khntusg.com.ua/handle/123456789/4162
Title: Влияние модифицирования комплексным модификатором на условия кристаллизации, структуру и свойства высокопрочного чугуна
Other Titles: Influence of modification by a complex modificator on the conditions of crystallization, structure and properties of high-strength cast iron
Authors: Скобло, Т. С.
Гринченко, А. С.
Пасько, Н. С.
Плугатарёв, А. В.
Skoblo, T. S.
Grynchenko, A. S.
Pasko, N. S.
Plugatarev, A. V.
Keywords: высокопрочный чугун;комплексные модификаторы;структура;форма графита;микротвердость;high-strength cast iron;complex modifiers;structure;graphite shape;microhardness;rate of crystallization
Issue Date: 2018
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Скобло Т. С., Гринченко А. С., Пасько Н. С., Плугатарёв А. В. Влияние модифицирования комплексным модификатором на условия кристаллизации, структуру и свойства высокопрочного чугуна. Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів. 2018. № 11. С. 241-248.
Series/Report no.: Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів, № 11
Abstract: Рассмотрено влияние различных модифицирующих присадок на структурообразование в отливках с различной толщиной их сечения. Исследованиями, определен оптимальный состав комплексных модификаторов и количество таких присадок, которые обеспечивают оптимальную структуру и форму графита при различной скорости кристаллизации отливок.
The influence of various modifying additives on the structure formation in castings with different thicknesses of their cross sections is considered. By research, the optimal com-position of complex modifiers and the number of such additives that provide the optimal structure and shape of graphite at different rates of crystallization of castings are determined.
URI: http://dspace.khntusg.com.ua/handle/123456789/4162
ISSN: 2311-441X
Appears in Collections:№ 11

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
32.pdf11,25 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.