Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.khntusg.com.ua/handle/123456789/249
Title: Теоретичне обгрунтування енергетичних параметрів фрезерного робочого органу
Other Titles: Theoretical basis of energy parameters tenon body work
Authors: Герук, С. М.
Keywords: грунт;ніж;силовий аналіз;момент;кут;еліпс
Issue Date: 2014
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Герук С. М. Теоретичне обгрунтування енергетичних параметрів фрезерного робочого органу. Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів. 2014. № 1 (1). С. 67-76.
Series/Report no.: Технічний сервіс агропромислового, лісового та транспортного комплексів, № 1(1)
Abstract: На основі загальної теорії гвинтових поверхонь отримані математичні залежності енергетичних параметрів фрезерного робочого органу в залежності від кутів входження ножів у грунт та нахилу еліпса; товщини ножів та діаметра барабана за умов максимального кришення при мінімальній енергоємності процесу.
The purpose of research. Getting dependencies for performing power analysis and construction of mechanical-mathematical model of soil particles by rotating rough plane rotates around a horizontal axis and is inclined to it at an arbitrary angle. Based on the general theory of helical surfaces obtained mathematical dependence of energy parameters milling working body, depending on the entry angles of the blades into the ground and tilt the ellipse, the thickness of the blade and the diameter of the drum in terms of maximum kroshennya at minimum power consumption of the process. Conclusion: Solving equation (69) in terms of maximum kroshennya at the lowest energy intensity will determine the angle of the ellipse that has the values α = 28,60, and the slope of the cutting elements in the plane of the ellipse β = 31,20 against the direction of rotation of the rotor.
URI: http://dspace.khntusg.com.ua/handle/123456789/249
ISSN: 2311-441X
Appears in Collections:№ 1 (1)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9.pdf1,88 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.